Prima vizită

Clinica noastră funcționează sub motto-ul “fiecare pacient este o ființă umană și nu o gură de reparat”, de aceea fiecare consultație este adaptată nevoilor individuale ale pacientului, care este implicat în fiecare etapă a tratamentului său.

Consultatii si urgente

Pentru medicii Clinicii Identiq sintagma ,, Fiecare pacient este o ființă umană – nu doar o gură de reparat” este un motor pentru toate acțiunile pe care le derulează în sfera dentară. Acesta este motivul pentru care consultația diferă pentru fiecare pacient în parte și poate dura între trei sferturi de oră și o oră, iar în cadrul ei se efectuează un control amănunțit al întregii cavități bucale. La final medicul împreună cu pacientul stabilesc în detaliu cel mai bun plan de tratament în perfectă concordanță cu nevoile medicale și posibilitățile pacientului.

În cadrul unei consultații nu se urmărete doar preluarea de date pentru o problemă imediată și iminentă, ci examinările sunt complexe, vizând fiecare față a dinților, parodonțiului, sistemului osos, restaurărilor existente, feței și obrajilor. Consultația câmpului dentar este de multe ori ajutată de radiografii, fotografii diagnostice, modele de studiu și modele diagnostice care oferă medicilor informații despre anomalii ascunse. Radiografia este folosită pentru diagnosticarea problemelor ascunse ale cavității bucale: carii interdentare sau carii secundare intradentare, chisturi și abcese, prezența sau absența mugurilor dentari, dezvoltări anormale ale dinților și materiei osoase adiacente, tumori ale structurilor subgingivale, pierderi osoase.

Fotografiile diagnostic au rolul de a releva starea inițială, aspecte legate de eventualele anomalii ce au dus la modificări ale profilului, diferențe de culoare imperceptibile cu ochiul liber. Pot reprezenta baza necesară pe care medicii și tehnicienii dentari pot lucra virtual astfel încât întreaga echipă (medic, tehnician, pacient) să poată vizualiza rezultatele tratamentelor înainte de a le începe.

Modelele de studiu sunt confecționate pe baza amprentelor intraorale și sunt necesare pentru a analiza în amănunt unele detalii: ocluzia dentară (contactul dintre dinții superiori și cei inferiori), poziția vicioasă sau lipsa unor dinți.

Modelele diagnostic sunt un mijloc de diagnostic care ajută la vizualizarea posibilelor rezultate prin confecționarea pe model a unor lucrări din ceară, observarea precoce a dificultăților specifice pentru fiecare caz în parte, evidențierea necesității unor manopere suplimentare.